Ersta Sköndal högskolas logotype

MENY

Vi söker en Bibliotekschef

Ersta Sköndal Bräcke högskola är ett lärosäte som utbildar och forskar för att förbättra samhället genom att utveckla människors kunskaper och färdigheter. Vi erbjuder utbildning i vårdvetenskap och socialt arbete på både grundnivå och avancerad nivå. Vi har även utbildning i kyrkomusik, psykoterapi och teologi. Vår forskning bedrivs i våra huvudämnen vårdvetenskap och socialt arbete. Vi har även forskarutbildning inom området Människan i välfärdssamhället. Vid vår uppdragsutbildning erbjuder vi kompetensutveckling och skräddarsydda vidareutbildningar.

Biblioteket på Ersta Sköndal Bräcke högskola bidrar till att aktivt stödja högskolans verksamhet inom utbildning, forskning och samverkan med det omgivande samhället. Högskolan och biblioteket befinner sig i en intensiv utvecklingsfas där ditt intresse och din förmåga att driva utvecklingsarbetet kommer få stor betydelse. Bibliotekets verksamhet bedrivs vid våra två campus i Stockholm, samt i Göteborg och riktar sig till högskolans studenter, medarbetare och allmänhet. I mötet med besökarna är målsättningen att erbjuda en välkomnande, stimulerande och trygg miljö samt, utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt, erbjuda hjälp utifrån besökarens behov.

Bibliotekets generella uppdrag är att:

 • vara en studie- och mötesplats för att främja lärandet
 • ansvara för den vetenskapliga informationsförsörjningen
 • bidra med stöd till lärande och vetenskaplig kommunikation

Arbetsuppgifter

Som bibliotekschef ansvarar du för att leda och utveckla verksamheten tillsammans med högskolans övriga institutioner/enheter, kollegiala organ och de egna medarbetarna. I rollen som bibliotekschef har du personal och budgetansvar. I det ligger att stimulera bibliotekets medarbetare i deras utveckling för att nå bibliotekets och högskolans mål på kort och lång sikt. I rollen, som är både strategisk och operativ, ingår allt från att själv bidra i det dagliga arbetet till arbetsledning, omvärldsbevakning, samverkan och nätverkande inom och utanför högskolans organisation.

Andra viktiga frågor att driva är bland annat utveckling av pedagogiska lärmiljöer inom ett nytt samlat campus på Södermalm i Stockholm, fortsatt utveckling av forskarservice och biblioteksundervisning, kunskapsuppbyggnad angående hantering av forskningsdata samt att stödja den vetenskapliga publiceringen.

Organisatoriskt är biblioteket som stödfunktion likställt med högskolans övriga institutioner och enheter och du är som enhetschef direktrapporterande till rektor/VD. Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en kreativ arbetsmiljö med goda anställningsvillkor.

Din bakgrund

 • Akademisk examen gärna inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande på lägst kandidatnivå.
 • Erfarenhet av att leda och utveckla arbetsgrupper.
 • Lång erfarenhet från biblioteksverksamhet.
 • Du har kunskap och intresse för aktuella och relevanta frågor inom den vetenskapliga bibliotekssektorn som open science, forskningsdata samt att följa utvecklingen inom bibliotek och högre utbildning.
 • Ledarerfarenhet från annat universitets-/högskolebibliotek, forskningsbibliotek eller myndighetsbibliotek är meriterande.

Personliga egenskaper

Du är:

 • driven, kreativ och utvecklingsinriktad samt kvalitetsmedveten
 • strukturerad med förmåga att fatta beslut, prioritera och delegera
 • relationsinriktad med god samarbets- och kommunikationsförmåga
 • kompetent och erfaren i hantering av grupprocesser och teamutveckling samt tydlig och har förmågan att utöva ett inkluderande och kommunikativt ledarskap
 • flytande i svenska och engelska i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med provanställning. Tillträde 1 januari 2020 eller efter överenskommelse. Vi välkomnar en mångfald bland sökande med efterfrågad kompetens.

Ansökan

Meritförteckning och personligt brev skickas via e-post till HR-chef Irene Bratli Lundmark.: irene.bratlilundmark@esh.se, telefon: 0766-36 50 02.
Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2019.

Information om tjänsten

För frågor om tjänsten kontakta förvaltningschef Karin Jakobsson.
E-post: karin.jakobsson@esh.se, telefon: 0766-36 51 00.

Facklig företrädare (SULF/SACO)
Lars Andersson
Telefon: 08-555 050 45
lars.andersson@esh.se

Senast uppdaterad: 2019-10-08.

Kontakt

Ersta Sköndal Bräcke högskola
info@esh.se 
Tel +46 8 555 050 00

Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, 418 04 Göteborg   

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, 100 61 Stockholm
Fax: +46 8 555 050 60

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, 128 06 Sköndal
Fax: +46 8 555 051 65

FAKTURAADRESS
Ersta Sköndal Bräcke högskola AB
FE1208-PAA06101 Scancloud
SE-831 90 ÖSTERSUND

E-faktura mejlas till:
esbh@pdf.scancloud.se.

Följ oss på sociala medier

Copyright © 2019 Ersta Sköndal Bräcke högskola. Alla rättigheter reserverade