Ersta Sköndal högskolas logotype

MENY

2020-06-23

Lars Trägårdh om framtidens arbetsmarknad i digitalt Almedalen

Lars Trägårdh är en av Ersta Sköndal Bräcke högskolas forskare som brukar delta vid Almedalsveckan, som i år blev inställd på grund av Coronapandemin. Istället deltar han i ett alternativt digitalt evenemang, DigitAlmedalen, med temat framtidens arbetsliv.

Lars Trägårdh har länge forskat kring den sociala tillitens villkor, dess historiska rötter i Sverige och den relativt höga svenska tilliten. Vid DigitAlmedalen kommer Lars diskutera framtidens värderingar och tillit i arbetslivet tillsammans med Futurions forskningsledare Carl Melin.

– Vi kommer bland annat att diskutera skillnader i tillit, mellan att lita på andra människor och att lita på myndigheter, och vad det är som påverkar vår tillit. I de studier jag tidigare gjort ser man att man kan identifiera en speciell form av tillit vid sidan av den form av tillit som oftast studeras, nämligen den generella tilliten. Vi har i forskningsprojektet Tillitsbarometern kunnat göra jämförelser under längre perioder. Tack vare ett nytt stöd från Länsförsäkringsbolagens forskningsfond kommer en ny undersökning, Tillitsbarometern 3, att genomföras under hösten, säger Lars Trägårdh, historieprofessor vid Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Dessutom diskuteras tillit under coronapandemin, samt hur den svenska tilliten kan se ut på längre sikt. Det är tankesmedjan Futurion som arrangerar DigitAlmedalen, som hålls under samma vecka som Almedalsveckan skulle pågått. Lars Trägårdh kan du höra måndag 29 juni. Ta del av programmet här.

Senast uppdaterad: 2020-06-24.

Kontakt

Ersta Sköndal Bräcke högskola
Tel:
08-555 050 00
Frågor om antagning och studier: utbildningsstod@esh.se
Uppdragsutbildningen: uppdrag@esh.se
Biblioteket: biblioteket.ersta@esh.se
biblioteket.skondal@esh.se

Övriga frågor: info@esh.se 

Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, 418 04 Göteborg   

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, 100 61 Stockholm

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, 128 06 Sköndal

FAKTURAADRESS
Ersta Sköndal Bräcke högskola AB
FE1208-PAA06101 Scancloud
SE-831 90 ÖSTERSUND

E-faktura mejlas till:
esbh@pdf.scancloud.se.

Följ oss på sociala medier

Copyright © 2020 Ersta Sköndal Bräcke högskola. Alla rättigheter reserverade