Ersta Sköndal högskolas logotype

MENY

Ny professur vid Ersta Sköndal Bräcke högskola inleder stor satsning på forskning om Människan i välfärdssamhället

”Människan i välfärdssamhället” är fokusområdet. 40 miljoner är ägarsatsningen. Och Lars Trägårdh är professorn – som nu får sitt eget uppdrag från Bräcke diakoni, på Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Nu får Bräcke diakoni, som delägare i Ersta Sköndal Bräcke högskola, en egen professur. Högskolans forskarutbildningsområde Människan i välfärdssamhället står i fokus och titeln blir ”Bräcke diakonis professur i modern historia med inriktning på det civila samhället och den svenska välfärdsstaten i ett jämförande perspektiv”.

- Vi vill öka idéburna organisationers roll i välfärden. Då är högskolans forskning kring civilsamhället enormt viktig, säger Martin Ärnlöv, direktor på Bräcke diakoni.

Professuren är en del av den stora satsning som högskolans tre ägare gör. Under tre år går 40 miljoner kronor till forskning, utveckling och anställningen av flera professorer och doktorander. Satsningen är en av de största på Ersta Sköndal Bräcke högskola någonsin.

- Professuren har ett tydligt symbolvärde, både i syfte att föra ägare och högskola närmare varandra och genom att synliggöra det finansiella stödet till högskolans forskning, säger Per Nilsson, rektor på Ersta Sköndal Bräcke högskola.

De båda andra ägarna, Ersta diakoni och Stiftelsen Stora Sköndal, kommer också att få var sin professur knuten till sig. Det blir klart under våren.

Och det är Lars Trägårdh som blir Bräcke diakonis ”egen” professor. Han är en välkänd profil, professor i historia och forskar bland annat om social tillit och den svenska modellen.

- Det som är intressant med min professur är att man markerar ett fortsatt intresse för civilsamhället. En forskningstradition som vill synliggöra civilsamhällets viktiga roll men också förhålla sig kritisk till det, säger Lars Trägårdh.

Relaterat

Pressmeddelande: Ersta Sköndal högskola får 40 miljoner från ägarna till forskning om människan i välfärdssamhälletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 2017-02-22.

Kontakt

Ersta Sköndal Bräcke högskola
www.esh.selänk till annan webbplats
info@esh.se 
Tel +46 8 555 050 00

Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, SE-418 04 Göteborg   

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, SE-100 61 Stockholm
Fax: +46 8 555 050 60

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, SE-128 06 Sköndal
Fax: +46 8 555 051 65

Copyright © 2018 Ersta Sköndal Bräcke högskola. Alla rättigheter reserverade