Ersta Sköndal högskolas logotype

MENY

Nationell högskoleutbildning för individ- och familjeomsorgens ledare

Ersta Sköndal Bräcke högskola har på uppdrag av Socialstyrelsen genomfört en särskilt utformad högskolekurs för ledare i socialtjänstens individ- och familjeomsorg (IFO) under 2016-2017. Utbildningen har startat vid fyra tillfällen och bekostats av Socialstyrelsen. Mer information om den utbildningen och hur regeringens satsning såg ut finns på Socialstyrelsens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Till hösten 2018 erbjuder högskolan ytterligare en kursstart för dig som inte hann med den nationella satsningen. Kursen är då förenad med en kurskostnad som ska erläggas av din arbetsgivare. Fyll i intresseanmälan så skickar vi en påminnelse när anmälningssidan öppnar.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till ledare inom socialtjänstens individ- och familjeomsorgen (IFO). Med ledare avses första linjens chefer och arbetsledare som ansvarar för myndighetsutövning.

Innehåll

Kursen innehåller bland annat organisations- och ledarskapsteorier, konflikthantering och grupprocesser. Utbildningen är upplagd så att kunskaperna ska kunna tillämpas i konkreta, praktiknära situationer. Kursen utgår från ett operativt ledarskap som ska stärka socialsekreterarna i deras yrkesroll.

Tider

Kursen innehåller tre fysiska campusträffar. Förutom de fysiska träffarna innehåller utbildningen kurstillfällen som genomförs via högskolans internetbaserade lärplattform, då bland annat skriftliga uppgifter kopplade till föreläsningarna publiceras. Utbildningen ges på kvartsfart vilket motsvarar en studietid om minst 10 timmar/ vecka. Utbildningen kräver såväl självständiga litteraturstudier som arbete med olika kursuppgifter. Att läsa på distans med webbstöd innebär för dig som kursdeltagare att du, utöver de tre fysiska kurstillfällena får en flexibel läromiljö. Distansstudier ställer förstås också höga krav på motivation och självständighet för dig som studerar. Mer information om lärplattformen samt skrivuppgifter ges vid kursstart.  

Examination

Kursen examineras kontinuerligt med de ovan nämnda skriftliga uppgifterna som deltagarna arbetar med under utbildningens gång. Den samlade utbildningen avslutas med en den ovan nämnda examination i seminarieform.

Plats och förtäring

De fysiska föreläsningsdagarna äger rum i Ersta Sköndal Bräcke högskola på Campus Sköndal i Stockholm.

Vid de fysiska kursträffarna serveras kaffe på för- och eftermiddag och lunch ombesörjs av deltagarna själva. Det finns en lunchrestaurang i närheten av högskolan och det går även bra att värma medhavd mat i studentköket.


Behörighet

Utbildningen är en uppdragsutbildning där inte behörighet fodras av deltagarna som på reguljär/annan högskoleutbildning. Behörighet att söka har den som utses av sin arbetsgivare. Uppdragsutbildningar följer samma krav och håller samma kvalitet som annan högskoleutbildning vilket medför att deltagarna bör ha allmän högskolebehörighet för att kunna tillgodogöras sig utbildningen. 

Resväg och boende

Resväg Campus Sköndal - Stockholm
Campus Sköndal ligger ca 1 mil från centrala Stockholm. Från tunnelbanestation Gullmarsplan går buss 188 och den tar ca 15 min till Sköndal.

Vill du söka din exakta väg rekommenderar vi att söka på antingen www.eniro.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller www.sl.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boende
Följande hotell ligger nära tunnelbanestation Skanstull/Medborgarplatsen (Södermalm), som ligger en/två station/er från Gullmarsplan där bussen till Campus Sköndal går.

(1) NOFO hotel, Tjärhovsgatan 11, 08-503 112 00, www.nofo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Uppge “Ersta Sköndal högskola” när du bokar få 15 % rabatt.

(2) Scandic hotell Malmen, Götgatan 49-51, 08-517 34 700, www.scandichotels.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(3) Clarion hotel Stockholm, Ringvägen 98, 08-462 10 10, www.clarionstockholm.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Resväg Campus Bräcke - Göteborg

Campus Bräcke ligger på Bräcke diakonis område på Hisingen på väg mot Torslanda Om man kommer med bil svänger man av precis efter Lunbytunneln.

Från Centralstationen läge K, (vid taxistationen) går buss 24 mot Lilla Varholmen/Hjuvik. Gå av vid hållplats Bräcke Östergårds väg.

Vill du söka din exakta väg rekommenderar vi att söka på antingen www.eniro.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på www.vasttrafik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 2017-10-09.

Typ av utbildning: Uppdragsutbildning
Antal HP: 7,5
Nivå: Avancerad nivå
Ämnesområde: Socialvetenskap
Studietakt: 25%
Utbildningsstart: Hösten 2018
Ort: Campus Bräcke (Göteborg) Campus Sköndal (Stockholm)
Språk: Svenska
Första ansökningsdag: Våren 2018
Sista ansökningsdag: Våren 2018

Kontakt

Studierektor
Ulf Hammare
Telefon: 08:555 051 09
E-post: ulf.hammare@esh.se

Kontakt

Ersta Sköndal Bräcke högskola
www.esh.selänk till annan webbplats
info@esh.se 
Tel +46 8 555 050 00

Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, SE-418 04 Göteborg   

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, SE-100 61 Stockholm
Fax: +46 8 555 050 60

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, SE-128 06 Sköndal
Fax: +46 8 555 051 65

Copyright © 2017 Ersta Sköndal Bräcke högskola. Alla rättigheter reserverade