Ersta Sköndal högskolas logotype

MENY

Omslaget på boken Äldreomsorgen - Praktiken, debatten, framtiden

Äldreomsorgen - Pratiken, debatten, framtiden

Erik Blennberger och Tomas Brytting från Ersta Sköndal högskolas Institut för organisations- och arbetslivsetik är redaktörer för den nyutkomna antologin Äldreomsorgen - Praktiken, debatten, framtiden (Carlsson Bokförlaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster).

Boken ställer frågan om hur äldreomsorgen ska se ut. Här är ett utdrag från baksidestexten:

"Offentligt finansierad och kontrollerad, med inriktning på ett värdigt liv och välbefinnande, så långt råder det enighet. Men det pågår en debatt om sådant som konkurrens, valfrihet, vinst, effektivitet och kvalitet.

Den här boken skapar klarhet i debatten genom att spegla kunskapsläget och ge röst åt personer med olika uppfattningar: ledande politiker, ägare och chefer i vårdgivande organisationer, inflytelserika branschföreträdare, ledarskribenter och forskare. Boken innehåller också en granskning av hållbarheten i argumenten.

Boken visar spännvidden i en av vår tids stora samhällsfrågor och bör läsas av alla som vill bilda sig en egen uppfattning i frågor om äldreomsorgens praktik och framtid.

Bokens redaktörer är Erik Blennberger, professor i socialt arbete med inriktning på etik och Tomas Brytting, professor i organisationsetik – båda är verksamma vid Ersta Sköndal högskola. Övriga författare är Ulf Hammare, Tove Lifvendahl, Andreas Linderyd, Ann-Charlotte Marteus, David Rönnegard, Rolf Solli och Gunhild Wallin."

Senast uppdaterad: 2014-09-01.

Kontakt

Ersta Sköndal Bräcke högskola
www.esh.selänk till annan webbplats
info@esh.se 
Tel +46 8 555 050 00

Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, SE-418 04 Göteborg   

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, SE-100 61 Stockholm
Fax: +46 8 555 050 60

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, SE-128 06 Sköndal
Fax: +46 8 555 051 65

Copyright © 2018 Ersta Sköndal Bräcke högskola. Alla rättigheter reserverade